Det var en gång en pappa

Det var en gång en pappa som bodde i ett litet slott i en förort i Vanda. En dag tog han sin häst och red in till stan för att studera i det stora universitetsslottet. När han kom fram vaktade en stor drake ingången till slottet, och pappa tog fram svärdet och lansen – det var dags för drakjakt.

Draken frustade och stånkade och ställde sig på sina framben för att skrämma pappan. Det fungerade. Han gick inte till universitetsslottet mera, och sitt svärd och sin lans slängde han bort. Pappans drottning tyckte inte om det, så hon grät och stängde in sig i det lilla slottets lägsta torn och lät sitt flätade hår hänga ut genom fönstret.

Nu behövde pappan hitta på något nytt sätt att vinna sin drottnings hjärta på, så han började skriva sånger och spela mandolin. Om nätterna sjöng han sina romantiska sånger för drottningen i väntan på att håret skulle bli så långt att han kunde klättra upp till tornet med det. Och äntligen kom den natt då han med fingertopparna kunde nudda i hårets toppar. Han tog sats, hoppade, tog tag i håret och klättrade upp längs flätorna.

Drottningen tog emot pappan och blev så rörd av hans svärmeri att hon svimmade i hans famn. Några år senare hade en liten prins och en liten prinsessa fötts, och kungadömet Vanda flödade av glädje och lyckorus. Nu fick pappan sin chans: han skulle återuppta sin drakjägariver och lära sin prins att dräpa drakar lika ärofullt som i alla sagor och berättelser.

Så han tog sikte på universitetsslottet som efter den ödesdigra dagen för länge sedan stod under drakens fasansfulla inflytande. Pappan och prinsen tog var sitt svärd och galopperade mot draken medan den fortfarande slumrade efter en lång natts jakt och slakt. Prinsen slog först, träffade draken i svansen, pappan red in från andra hållet och svingade svärdet rakt mot drakens strupe. Blodet flödade och draken låg död framför pappans och prinsens hästar.

Drottningen ställde till med bal och pappan fick mycken respekt.

Det är nämligen så att en man och pappa alltid får slåss för sin respekt, och den här pappan tänkte inte ge sig med mindre.

Technorati » , , , ,
Andra bloggar om » , , , ,

Annonser

About this entry