Märkligheter

Jag blev först utmanad till detta av Mira för en vecka sedan. Det har dröjt lite, men nu ska jag väl anta utmaningen. Men jag vägrar skriva reglerna, för alla har säkert stött på det här redan, och sedan tänker jag inte utmana någon – den som känner sig manad så varsågod…

Mina sex konstigheter/egendomligheter/underligheter:

  1. När jag än går, var jag än går, så måste jag räkna till fyra. Om jag t.ex. går på asfalt, så måste mina steg gå ut jämnt med fyra innan jag stiger över på grus eller gräs eller vad det nu må vara. Och om det inte gör det av sig självt, så trampar jag på stället tills stegen går ut med fyra. Carina skrattar alltid åt mig och insinuerar på att jag är mentalt rubbad. Nåväl.
  2. Jag är en idiot när det gäller små petiga skitsaker. Jag kan klyva atomer med min för många enerverande tendens att be alla i min närvaro klart och tydligt definiera vad de menar med sina ordval. Om det finns den minsta lilla möjlighet till missförstånd – så är jag där som värsta språkfascisten.
  3. Jag tycker enormt illa om deckare. Jag har aldrig läst en enda och jag kommer aldrig att göra det heller. Jag motiverar det med en halvt nonchalant fras om att deckare som genre inte intresserar mig, men jag döljer bara det faktum att jag har grymt mycket fördomar.
  4. När jag gick i högstadiet hade jag en konstig vana att alltid titta på saker och ting först med högra ögat stängt, och sedan med det vänstra ögat stängt. Sakerna flyttade på sig, eftersom ögonens vinklar alltid skiljer sig lite. Det gick så långt att vart jag än gick tittade på saker först med enda ögat stängt och sedan direkt efter med andra ögat stängt. Ibland gick jag rakt in i väggar och hyllor, och flera av mina kompisar tyckte jag såg ut som en idiot när jag gick omkring och blängde på allting med ett öga i taget.
  5. Varje kväll kastar jag av mig strumporna framför soffan och plockar sällan upp dem förrän en eller två dagar senare. Jag vet inte riktigt varför – men jag tror det har att göra med märkning av revir…
  6. Jag är beroende av att människor ska diskutera böcker med mig. Surprise, surprise.

Andra bloggar om » , , , ,

Annonser

About this entry