Regeringen ratar ”Bokutgivning som inte längre behövs”

Åååh, så fullkomligt idiotiskt!

Hur i hela världen motiverar den svenska regeringen sitt beslut att dra in sitt stöd till En bok för alla? Och inte ens Ebfa:s barnboksavdelning får längre något stöd! Trots alla enorma fördelar det i praktiken har för invandrarbarn och barn med koncentrationssvårigheter, etc. Jag blir så arg av sådana här giriga beslut!

Ur artikeln på DN (som jag länkar till ovan och som alla bör läsa):

– Det här handlar inte om att spara skattepengar. Den borgerliga regeringen har bestämt sig för att klämma åt en folkrörelse. Det är ren ideologi. Men det vore bättre om de spelade med öppna kort i stället för att på det här Orwel-lika sättet säga ett och göra ett annat, menar författaren Torgny Karnstedt, aktiv läsfrämjare och engagerad i läs-för-mig-pappa-rörelsen.

Den kritiken gillar inte kulturministern.

– Det finns inget dolt i det vi gör, vi agerar fullständigt öppet. Visst finns det ideologi bakom, vi har ju inte gått till val på att förvalta socialdemokratiska stödordningar. Tre av regeringens fyra partier vill sluta ge skattepengar till en bokutgivning som inte längre behövs, säger Lena Adelsohn Liljeroth.

Socialdemokratiska stödordningar? Bokutgivning som inte längre behövs? I vilket samhälle lever du, Lena Adelsohn Liljeroth?

Andra bloggar om » , , , , ,

Annonser

About this entry