Senaste nytt i Myrbacka

Tjoho, sitter i vår nya lägenhet i vår nya soffa och surfar med vårt nya USB-modem. C stryker våra gardiner och barnen sover i sin nya våningssäng. Känns trevligt.

Läste om Atwoods semiprofetiska och totalt superinspirerande Oryx & Crake under den gångna veckan. Det är en helt otrolig bok, jag kommer inte ifrån det. Karaktärerna rockar, Jimmy, Snowman, Oryx, Crake. Språket är klockrent, innovativt, fantasi- & lekfullt. Det tematiska stoffet är är hårresande skarpt och detaljerat beskrivet, och jag är ambivalent: kommer framtiden verkligen att se ut så här?

Vi har planer på en liten bibliotekshörna här hemma, med bokhyllor, fåtölj, litet bord med plats för en tekopp eller två. Ser riktigt fram emot det.

Grannarna ovanför oss är somaler, och de har en märklig vana att bulta med något hårt i golvet varje kväll nio-, tiotiden. Ber de för hårt, dunkar huvudet i golvet? Odlar de potatis i vardagsrummet? Spelar de baseball?

”Äääääh! Hur gör kvinnor sånt härt?! En GARDIN! Alltså ett lakan som hänger i fönstret, hur ska det vara så mycket jobb med ett sånt här? Va? Skrattar du?” säger Carina och är lite småfrustrerad.

Livet är ganska gott just nu.


About this entry