Antikvanti

DN har en trevlig artikel om antikvariat.

Antikvariat är roliga. Jag tycker om antikvariat. Skulle gärna någon gång jobba på ett antikvariat. Inte för pengarna då. Ingen lär ju bli rik på det direkt. I Vasa finns ett bra antikvariat, Lafkan, som alltid är kul att besöka när man är i stan. Kaj Järn, killen som äger stället, vet mycket om böcker och litteratur, och är alltid redo att stå till tjänst med tips och nya bekantskaper. Han ingår gärna i diskussion om någon bok som han gillar, eller ev. inte alls gillar.

Under bokmässan blev C lite vimsig medan vi gick där bland alla böcker och författare och all marknadsyra. Så vi gick till den antikvariska delen av mässan, där det också traskade omkring rätt mycket folk, men där det rådde ett märkligt lugn. Det var trevligt, och C sade att hon gillar den antikvariska sidan av mässan avsevärt mycket bättre. När det gäller böcker är det också minst lika kul och fascinerande att gå till ett bra antikvariat som att gå till en välförsedd bokhandel. De intressantaste och mest estetiska böcker i min bokhylla har inhandlats på antikvariat. Forum-bibliotekets pocketböcker tex.

Lustigt förresten att DN:s På Stan-nätsidor har adressen pastan.se, som om det vore en guide över Sveriges bästa pastarestauranger.

Andra bloggar om: ,


About this entry